Windows Active Directory

Pergjigja e nje manaxhimi te perdoruesve, kompjuterave dhe komponenteve te rrjetit informatik ku manaxhimi i te gjithe perdoruesve eshte ne menyre te centralizuar dhe ju ndihmon per nje menaxhim sa me te mire ne nje kohe sa me te shkurter.

Me teper

File Server

Me file server administratoret kane nje vegel te fuqishme  per te kuptuar, kontrolluar dhe menaxhuar informacionin e ruajtur ne serverat e tyre.

Me teper

Sherbime

Sherbime te ndryshme duke filluar qe nga:

  • instalim
  • konfigurimi dhe mirmbajtje
  • hosting

Me teper

Sherbime nga MC Networking

WSUS
Shumica kompanive perdorin produkte te Microsoft (Windows, Office)per perdororuesit e tyre. Cdo muaj Microsoft nxjerr perditesime per keto produkte. Me Wsus ju realizoni nje server I cili I terheq keto perditesime dhe pastaj I shpernadn ne te gjithe rrjetin tuaj. Ne kete menyre ju do te kurseni bandwidth pasi nuk do te terhiqni nga interneti informacion per cdo kompjuter, qe ne rastin e nje kompanie me 50+ perdorues do te ishte nje sasi e madhe.

 

Printer Server
Sot shume kompani perdorin printer te cilet jane te lidhur ne rrjet. Print Server eshte nje ndermjetes qe bent e mundur lidhjen ndermjet klienit dhe printerit ne rrjet . Ai pranon kerkesen e perdoruesit per print dhe e dergon ate ne printer.

 

DNS    Domain Name Server
Ben perkthimin e adresa ne internet www.mcn.al ne adresa IP “ 10.10.10.10”
Ju nuk keni nevoje te perdorni nje dns te jashtme per kerkesat tuaja pasi mund te perdorni nje DNS locale. Ne kete menyre navigimi ne internet do te jete me I shpejte pasi kerkesat do te “perkthehen” direct ne serverin tuaj local dhe nuk ka nevoje te dalin ne nje server tjeter jashte rrjetit tuaj duke rritur kohen e pergjigjes.

 

DHCP    Dynamic Host Configuration Protocol
Nje server qe I jep IP kompjuterave ne rrjetin tuaj ne menyre automatike duke eleminuar kohen per vendosjen e IP ne menyre manual ne cdo kompjuter ne rrjetin tuaj.